FAQ

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. 

Vind je het antwoord niet dadelijk terug? Contacteer ons dan voor meer info.

ALGEMEEN

Hoe plan ik een fotoreportage in?

Via onze contactpagina stuur je ons een mailtje met jouw wensen. Wil je graag alleen op de foto of met het hele gezin of enkel een shoot met je trouwe viervoeter? Geef gerust al door rond welke periode je de fotoshoot wenst in te plannen. Zodanig stellen wij ook gerichter enkele mogelijke data voor. Wil je de foto's gebruiken voor een uitnodiging of een groot canvas voor je interieur? Geef ook dit op voorhand mee door, zodanig houden we hier rekening mee met de keuze van locatie, kleurgebruik, etc. Er wordt een datum gereserveerd en meestal ook ineens een reservedatum vanaf het ogenblik wij een voorschot van 50 euro hebben ontvangen. Bij een eventuele annulatie stuur je een mail naar info@canis-fotografie.be. Hierbij vermeld je jouw naam en de datum van de geplande shoot. Het voorschot telt als annulatiekost.

Welke kleding draag ik tijdens een shoot?

Probeer al te felle neonkleurtjes, te drukke prints of grote merknamen te vermijden. Ook zwart/wit komt soms hard over op een foto. Onze shoots gaan door op locatie, natuurlijke kleuren geven hier dan ook het beste resultaat en zijn ook het meest tijdloos. Maak je zakken leeg voor de shoot, een smartphone of grote bos sleutels valt op een foto ineens hard op. Een koppel- of gezinsshoot? Stem je kledij en de kleuren op elkaar af maar ga niet te fel matchen. Een gezinsfoto met allemaal net dezelfde outfit aan is passé. Kies vooral iets dat bij je past en waar je jezelf gemakkelijk in voelt! Als je make-up draagt, laat dan de glitters achterwege.

Fotograferen jullie ook kinderen of mezelf met mijn huisdier?

Natuurlijk! familieportretten zijn zeer populair en we houden ervan om de relatie tussen jou of kinderen en hun beste vriend op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook voor een communieshoot of foto’s voor het lentefeest ben je bij ons aan het goede adres, met of zonder huisdier.

Kiezen jullie de locatie voor de fotoshoot?

De meeste klanten komen tot bij ons. In de nabije buurt hebben wij verschillende fotogenieke locaties waarvan we gebruik kunnen maken. Uiteraard komen wij ook ter plaatse.

Wat als het regent?

Iets dat we zelf helaas nog niet in de hand hebben, is het weer. We houden het weerbericht nauwlettend in de gaten en wanneer het weerbericht geen verbetering geeft, wordt de fotoshoot kosteloos verplaatst naar een latere datum.

Hoelang op voorhand dien ik een afspraak te maken voor een fotoshoot in te plannen?

Wij hebben een drukke agenda en nemen een aantal sessies per maand aan. Op deze manier zorgen wij er voor dat uw afbeeldingen met de allerhoogste kwaliteit kunnen verwerkt worden. Meestal proberen we om de fotosessies in het weekend in te plannen. Afhankelijk van beschikbaarheid werken wij ook op weekdagen.

Hoe moet ik poseren voor de foto?

Een moment vastleggen is wat traditionele geposeerde fotografie onderscheidt van lifestyle fotografie. Je zenuwen mag je dus alvast overboord gooien. Hoe minder er geposeerd wordt, hoe leuker de foto. Maar wees gerust, we sturen wel aan waar nodig. En als we je vragen een dansje te doen, wij zijn ook steeds met twee en dan dansen we gewoon mee.

Werken jullie de foto's bij?

Ja, alle foto's worden bijgewerkt maar wij gaan voor een naturelle look. Zijn er zaken waar we rekening moeten mee houden, geef ons dat gerust op voorhand door. Wij willen dat jullie tevreden zijn met de foto's. De hondenportretten worden eveneens volledig bewerkt. Alle pluisjes in de hondenvacht worden weggewerkt, storende haartjes, een eventuele leiband.

HONDENFOTOGRAFIE

Kan ik een private sessie boeken bij jullie, ook al heb ik een temperamentvolle hond?

Wij werken met alle types van honden. Jeff heeft verschillende jaren les gegeven als hondeninstructeur bij Hondenschool Parel Der Kempen na het volgen van een opleiding Algemene Kynologie. Het is natuurlijk fijn als de hond even los kan en netjes blijft zitten maar ook hier bieden wij een oplossing. Indien je hond niet los kan of de locatie van de fotoshoot dit niet toelaat, werken wij met een fijn retrieverlijntje dat tijdens de nabewerking van de foto’s vakkundig wordt weggewerkt met behulp van Photoshop.

Wat breng ik mee naar de fotosessie?

Gebruik een vaste halsband en riem tijdens de fotosessie. Wij hebben zelf een aantal showlijntjes mee die in de nabewerking van de foto's netjes weggewerkt worden. Een harnas eist meestal teveel aandacht op. Denk ook aan de poepzakjes, wij hebben hier ook een hele verzameling van op zak. Een favoriet speeltje is altijd handig om de aandacht te trekken. Haal dit pas op een later tijdstip boven wanneer het nodig is. Wij zijn ook altijd voorzien van de nodige piepers, balletjes en snoepjes (graanvrij). Is jouw hond echter allergisch of volgt deze een specifiek dieet, voorzie dan zelf het nodige lekkers als beloning.

ZWANGERSCHAPSFOTOGRAFIE

Wat is de beste periode voor een zwangerschapsshoot?

Plan je sessie in wanneer je 30 à 35 weken bent. Na de achtse maand is het vaak iets ongemakkelijker en voelt de buik soms te zwaar aan. Wil je foto's van de fotoreportage graag gebruiken als aankondiging dan plannen we dit uiteraard vroeger in.

Wat breng ik mee naar de zwangerschapsfotosessie?

Gebruik je de foto's als aankondiging van jouw zwangerschap? Breng dan wat betekenisvols mee naar de shoot zoals bijvoorbeeld een tutje, kleine babyschoentjes of een echo.